Professor T

© Eagle Eye Drama Limited 2022/ Sofie Gheysens
Professor T

Samenvatting

Vlaamse politieserie over de uitzonderlijk getalenteerde, maar zeer eigenzinnige professor criminologie Jasper T. Als oud-studente Annelies advies over een verkrachtingszaak vraagt aan professor T. verandert zijn leven compleet.

Afleveringen

 • 1

  De Troonopvolger - Deel 1

  +

  Nadat T. in koelen bloede een hoofdinspecteur van de politie heeft neergeschoten, komt hij in de gevangenis terecht. In afwachting van zijn vrijlating onder voorwaarden probeert hij er te overleven.

 • 2

  De Troonopvolger - Deel 2

  +

  In de gevangenis gaat het met professor T. van kwaad naar erger. Uiteindelijk komt er hulp uit onverwachte hoek. Christina Flamant worstelt ondertussen met een zwaar schuldgevoel.

 • 3

  Het Verloren Schaap

  +

  Wanneer een gevaarlijke crimineel ontsnapt uit de gevangenis, doet de federale gerechtelijke politie Antwerpen andermaal een beroep op professor T. om de zaak op te lossen.

 • 4

  Het perfecte Plaatje

  +

  De dag na haar huwelijk wordt een bruid dood aangetroffen in het zwembad van een hotel. Het lijkt dat er kwaad opzet in het spel is. Rabet beslist om T. in te schakelen om de zaak op te lossen.

 • 5

  Sugarbaby

  +

  Een studente rechten is vermoord. Het onderzoek wijst uit dat ze een bijverdienste had als sugarbaby. Op aanvraag van zijn medegevangenen organiseert T. groepslessen psychologische criminologie.

 • 6

  Elk Huisje...

  +

  Na een bezoek aan zijn stamkroeg word de man een dag later dood aangetroffen in een spoorwegberm. Het lijkt op roofmoord maar de speurders van Antwerpen vermoeden dat er meer aan de hand is.

 • 7

  Het Geluk van Anderen

  +

  De gevangenis is in rep en roer als een cipier vermoord wordt aangetroffen in een doucheruimte. De man had een slechte reputatie in zijn omgang met de gevangenen dus zijn er verdachten genoeg.

 • 8

  Moord op Voorschrift

  +

  Een auteur van misdaadverhalen beslist om uit het leven te stappen. De speurders hebben twijfels bij de zelfmoordtheorie als blijkt dat de auteur in een boek zijn eigen dood heeft beschreven.

 • 9

  Het Vluchtmisbedrijf

  +

  Er heerst grote opschudding aan de faculteit als Van der Weyden op zijn fiets wordt aangereden en de dader is gevlucht. Al snel ontstaat de roddel dat T. iets met het ongeval te maken heeft.

 • 10

  Residentie Zilverspar

  +

  Een bezoekster van een bejaardentehuis wordt door een demente patiënt met verschillende messteken gedood. Professor T. zal de zaak samen met mevrouw Sneyers proberen op te lossen.

 • 11

  Dakloos

  +

  Inspecteur Saskia is getuige van een ongeval waarbij een dakloze betrokken is. Vlak voor de man sterft verteld hij dat hij iemand heeft vermoord. De speurders gaan op zoek naar het slachtoffer.

 • 12

  Queen Olivia

  +

  Op een luxe zeiljacht wordt een jonge vrouw wordt vermoord en overboord gegooid. Als blijkt dat zij de avond van haar dood een conflict had met haar echtgenoot is hij direct verdachte nummer één.

 • 13

  De Ontknoping

  +

  Nieuwe bewijsstukken zorgen ervoor dat de cold case van de zelfmoord van de vader van T. wordt heropend. De speurders van de FGP Antwerpen twijfelen er nu openlijk aan of het wel om zelfmoord gaat.